HEMLARM OCH VILLALARM – GÖR ETT SMART VAL!

Det är viktigt att förstå skillnaderna mellan alla aktörer som levererar villalarm. Det kan skilja ordentligt inte minst ekonomiskt. Jämför därför följande innan du väljer leverantör av villalarm.
  • Startavgift
  • Månadskostnad
  • Vad kostar det att utöka med fler detektorer
  • Utryckningskostnader
  • Tillkommande servicebesök
Sammantaget under ett antal år blir det en ganska stor kostnad, så bara några tior på månadsavgiften gör stor skillnad.   Det sker omkring 21 000 bostadsinbrott per år (enligt BRÅ) och ligger ganska still på den nivån över åren, så att det sker många inbrott råder det inget tvivel om. För dig som funderar på att installera ett villalarm kan det vara bra att känna till att larmade bostäder drabbas ytterst sällan av inbrott.   Det är därför viktigt att man tydligt visar att det faktiskt finns ett larm installerat. Att klistra upp de larmdekaler du fått tillsammans med larmet är alltså bland det första du ska göra. De få inbrott som trots allt sker i larmade bostäder blir sällan eller aldrig fullbordade då de allra flesta inbrottstjuvar avbryter inbrottet när sirenen startar, ingen vill dra till sig onödig uppmärksamhet.   Grannsamverkan är ett sätt att skapa en medvetenhet om att det sker många inbrott och att gemensamt hålla uppsikt i området där man bor är ju naturligtvis bra. Men för att slippa inbrott behöver man göra mer. Villalarm, bra lås, belysning som tänds av sig själv, både inne och ute och lampor som tänds när man beträder tomten, ta in posten, skotta, klippa gräsmattan, klipp ner häcken mm är bara några saker som man kan göra för att ytterligare minska risken.   Inbrottstjuvar rekognoserar innan de väljer vilket hus de ska göra inbrott i och gör en samlad bedömning. Är det ditt hus det hus de kommer att välja?   När du väl bestämt dig för att installera ett villalarm bör du tänka till på följande Vilken entré använder ni mest? På den dörren monteras en magnetkontakt och manöverpanelen (knappsatsen) om sådan finns, monteras innanför dörren, i hallen. Sedan är det viktigt att täcka av de centrala delarna i bostaden, där en inbrottstjuv måste passera för att ta sig vidare in i huset med rörelsedetektorer. Antalet som krävs för att uppnå detta varierar naturligtvis för hus till hus men ett par tre stycken är inte ovanligt. Har man kontoret hemma eller ett enskilt rum där man förvarar värdesaker, annat stöldbegärligt eller sådant som är viktigt för dig kan det vara klokt att larma det rummet med ytterligare en rörelsedetektor. I alla våra paket ingår det en rökdetektor. Har man flera våningar eller vill utöka brandskyddet är det bara att komplettera med fler. Placeringen generellt:  
  • Enplanshus, i anslutning till sovrummen
  • Hus i flera plan, minst en per plan och i anslutning till sovrummen.
  En rökdetektor ska alltid monteras i tak och minst 50cm från vägg eller hörn! Den ska aldrig monteras på vägg! De allra flesta villalarm är trådlösa och använder dubbelriktad, krypterad radiokommunikation. Det ger en mycket säker överföring.   Det finns dock bostäder där radiosignalerna har svårt att ta sig fram. När det gäller hus med betongbjälklag eller riktigt stora hus måste man helt enkelt testa sig fram. Det bästa är, oavsett storlek på hus, om man försöker montera centralenheten, alltså själva hjärnan centralt i huset men ändå undangömd.   Det förkommer att man monterar centralenheten direkt innanför dörren eller ännu värre, använder centralenheten för slå på/av larmet. Denna placering bör undvikas då man annars enkelt bara kan riva ner centralenheten och eventuellt slå ut hela systemet.   Här har du fått lite tips och råd. Vi hoppas att det hjälpt dig på vägen i ditt val av leverantör av villalarm.
[data-image-id='gourmet_bg']
[data-image-id='gourmet_bg']
[data-image-id='gourmet_bg']
[data-image-id='gourmet_bg']
[data-image-id='gourmet_bg']
[data-image-id='gourmet_bg']
[data-image-id='gourmet']
[data-image-id='gourmet']
[data-image-id='gourmet']
[data-image-id='gourmet']
[data-image-id='gourmet']
[data-image-id='gourmet']
[data-image-id='gourmet']
[data-image-id='gourmet']
[data-image-id='gourmet']
[data-image-id='gourmet']